Блог

Почистване на домове и офиси

Почистване на домове и офиси

Сайта се отдава под наем
свържете се с нас


Контакти
Четвъртък, 12 Април 2018 18:22

Предимства и недостатъци на различните води в изграждането на кладенец

Написана от

Изграждането на кладенец се приема за един от най-сигурните и икономични варианти на вододобив. Още преди столетия хората открили в този метод множество позитиви . Днес предимствата им могат да се сведат до дузина, сред най-популярните и общи мнения са:

Слоят най-близо до повърхността има следните предимства: относителна ниска цена на строителство; водата се доставя гладко; предлага достъпност и лекота на използване; няма проблеми с премахването на отломки и други замърсители на обекта; при условие своевременно почистване и правилната работа може да продължи до 50 години.

Недостатъци: трайно замърсяване на кладенеца; малко количество вода, подавана към домакинство с голямо потребление; проникване на чужди тела във водата, което може да доведе до инфекции, причинени от бактерии и микроби; налага се необходимостта от непрекъснато вземане на проби от вода, за да се избегне затлачване; изисква редовно почистване и дезинфекция.

Подземни води имат следните предимства: строителство не отнема много време; запечатване структура и предотвратява навлизането на чужди тела във водата; С редки изключения на абисинската вода може да се използва без пречистване; има достатъчна производителност; при благоприятни условия до 30 години; възможно възстановяване и след това напуска системата, поради запушване на филтри.

Недостатъците се свеждат до следните: поради геоложките особености на устройството не може да бъде навсякъде, а само на меки и слаби почви; водният слой трябва да бъде не по-малко от 8 м, като самостоятелно зарежда помпата и се използва за получаване на вода в по-голяма дълбочина; невъзможност да се свърже с множество точки без да се намали налягането; необходимост от често поддържане на кладенеца, поради опасност от затлачване.

Артезианските вода имат следните предимства: Пробиването на кладенец в тях се извършва за един ден; използват техника за декориране на малки ями; съдържанието на желязо във водата е минималено.

Недостатъците са следните: за да се предотврати затлачването е нужда редовна употреба. Артезианските кладенци са скъпи, но надеждни. Дълбочината е повече от 30 метра. Сондажният кладенец е скъп. В допълнение, налягането, при което водата не винаги е достатъчна, налага използването на помпа, а това ще доведе до допълнителен отпадък. Въпреки това, качеството на водите, тяхната издръжливост и структури са безспорно предимство. За да се намалят разходите, можете да се направи разбивка на няколко къщи.

Някои собственици се интересуват предимно от емисионната стойност на тези структури. Определено изграждането на добро съоръжение ще бъде по-евтино. То може да струва по-скъпо, но в бъдещото използване ще възвърне инвестицията. Качеството на водата се определя и от допълнителна почистваща система. Плюс годишно почистване и дезинфекция.

Намаляване на разходите за сондажен кладенец може да стане и със съвместно ползване от няколко съседни къщи. Всичко това обаче може да стане с предварително проучване на всички видове и мерки: http://evrosonda.com/vodovzemane-pri-osobeni-uslovya-plitki-planinski-reki, както и съпоставка между предимствата и недостатъците на едните и другите. Вие избирате какво е по-важно.