Блог

Почистване на домове и офиси

Почистване на домове и офиси

Сайта се отдава под наем
свържете се с нас


Контакти
Понеделник, 19 Февруари 2018 12:09

Кой и кога изхвърля старо дюшеме и паркет

Написана от

Дюшемето и паркета са две от най-старите познати настилки. Едни от най-старите и разбира се най-здравите.

Но както всичко друго в този свят и те имат живот. Колкото и да ги поддържаме и пазим рано или късно се надраскват, жулят, протриват. Губят блясъка и чара си. До определено време може да се възстановят. Това става лесно чрез циклене и последяващо лакиране.

Този процес може да се повтори и потрети дори, но в един момент просто старата настилка вече не е актуална и толкова вече ни омръзна. Искаме нещо ново. Нещо с по-актуални шарки или цветове.

Време е старото дюшеме да се маха. Какво да го правим обаче.

Първото нещо е да помислим за демонтажа. Това е доста трудоемка работа. Не може всеки да го направи. Ще ви е нужна твърда ръка и инструменти.

Ако вие не можете то тогава доверете се на хората от бранша хората занимаващи се с изхвърляне на старо дюшеме и паркет. Освен, че ще го разглобят те могат да помогнат и с изнасянето и ако вие не го искате могат също да подсигурят транспорт и изхвърляне.

Ако решите обаче да приберете и ползвате другаде паркета то тогава ще трябва да помолите майсторите да са по-внимателни така,че паркета да остане максимално цял.

Само по този начин ще можете да го монтирате другаде. Все пак това е ценна настилка не я изхвърляйте току така. Все пак помислете по въпроса!