Блог

Почистване на домове и офиси

Почистване на домове и офиси

Сайта се отдава под наем
свържете се с нас


Контакти
Понеделник, 26 Юни 2017 13:59

Тайни в почистването на дома

Написана от

Може да сте добра домакиня и да успявате да балансирате везните на работа, домакинстване и отглеждане на деца, но знаете ли как да пестите време? Всички знаем, че почистването отнема много от жизнената енергия и силите на всяка жена, затова избрахме някои изпитани трикове, с които да подобрите уменията си в почистването и да намалите времето за него. Така лесно ще се справите с упорити петна, захабени участъци от дома и работата няма да ви тежи. Ето и тайните в почистване на дома:

Почистване на машинката за месо – измива се лесно, ако след месите в нея поставите глава лук или парче хляб. Това е добра идея, ако мелите месо, за кайма, от която да направите кюфтенца. Всъщност трите съставки са чудесни, за да реализирате подобна вкусотийка и така ще получите две в едно – почистване и гозба.

Почистване на засъхнали петна – отстраняват се от дрехите като се натрият с влажен памучен тампон, потопен в хлебна сода. Така натритите участъци се оставят да престоят за около половин час и се изплаква с вода.

Почистване на всякакви петна – петната не са проблем, когато бързо успеете да реагирате и обезвредите разлятата течност. В случай, че петното е от мазнина, масла, грес или олио може да го натриете веднага с паста за зъби. Ако нямате под ръка мокра кърпичка, също ще свърши работа, за да може временно да отнемете мазнината. Ако сте натрили с паста за зъби оставете така да престои няколко часа и след това почистете с вода. В случай, че петното е още там може да повторите, като натриете мястото с картофено пюре и бензин. Оставете го да изсъхне и измийте с четка за зъби и вода.

Почистване на фаянсови плочки – лесно могат да се почистят с разтвор от три супени лъжици амоняк и една супена лъжица вода. В сместа се поставя памучна кърпа, изцежда се добре и се избърсват замърсените участъци.

Почистване на синтетични пердета – когато се изперат се изплакват с омекотител. Така няма много да се наелектризират.

Почистване на мазни петна върху кожените облицовки – натриват се с разбит яйчен белтък. Ако петната са много стари се натриват с хладка вода, в която има малко оцет.

Почистване на кафемелачка – почистват се с една шепа смлян ориз.

Съвет: Каквато и техника за почистване да изберете винаги използвайте ръкавици. Така ще защитите ръцете си и няма да разпространите бактерии и мръсотия из други части на дома.