Блог

Почистване на домове и офиси

Почистване на домове и офиси

Сайта се отдава под наем
свържете се с нас


Контакти
Сряда, 19 Април 2017 15:18

6 храни, които действат по-добре от почистващ препарат

Написана от

Ако вече сте приключили с почистването на апартамента, може би следващата спирка е килера? А, знаехте ли, че някои храни, които срещаме ежедневно в кухнята си могат да са по-добри почистващи препарати от всички, онези, които се предлагат в магазина?

Нека ви запозная със списък на топ храните, които действат по-добре от почистващ препарат, а за професионалните задачи потърсете екип от фирма:

Почистване на апартаменти – DEPO.BG

Почистване на мазета и тавани – EVRO5.COM

Прокопаване на вода с ръчен сондаж - EVROSONDA.COM

Много вероятно е вече да имате повечето продукти във своята кухня:

Трудните петна по дъната на саксии се чистят с утайка от кафе – за целта използвайте зърнеста текстура на утайка от кафе, за да отстраните лепкавата част от различни инструменти. Просто изсипете шепа скраб и изплакнете.

Неутрализирайте миризмата на мръсни обувки – дори да ходите с чисти и сухи чорапи в края на деня обувката мирише неприятно. Използвайте тампони напоени с оцет (може да използвате половинка срязан лимон) и поставени върху парче найлон в самата обувка. Така завържете всяка от тях в отделен плик и оставете да престои за една нощ. Миризмата на киселина отнема всички неприятни миризми от обувката, в това число аромата на мухъл.

Избършете петна от прясно боядисване с парче хляб – този порест, недопечен  материал е сигурен начин за почистване на картина, без разяждащи химикали.

Почистете засъхналите петна в микровълновата с парче лимон – отново лимонът се включва в действие. Той е идеален за почистване, както на мазни, така и на лепкави петна. За целта поставете резен в чаша вода и затоплете в микровълновата. Натрийте упоритите петна за около 15 минути, след това избършете.

Почистване на цветни петна от дървена дъска за рязане – най-често такива остават от плодове и зеленчуци, а за да се справите с тях може да ползвате сол. За целта поръсете със сол, след това разтрийте лимон отгоре и изплакнете с вода.

Почистете тесните вази и бутилки с ориз - знаете ли колко е невъзможно да се стигне до дъното на някои вази за цветя или бутилки, особено с ръцете? Следващия път, когато се налага да преобразите дадена бутилка или ваза опитайте с лъжичка сурови зърна в съд и малко топла вода и препарат за измиване на съдове. Това ще помогне и срещу трудни петна.