Блог

Почистване на домове и офиси

Почистване на домове и офиси

Сайта се отдава под наем
свържете се с нас


Контакти
Вторник, 19 Юли 2016 20:21

Матракът за яслите

Написана от

Съгласни или несъгласни със съвременните теории на педиатритематракът има важна роля за подрастващото новородено. Матракът е необходим: с или без пружини? В каква позиция да спи детето? Какви трябва да са детските матраци. Отговорите на тези и други въпроси, може да откриете тук. Разберете повече за топери:

Педиатрите плашат майки със "синдромът на внезапната детска смърт." И основната причина се нарича сън на бебето по корем. Все пак, това е голямо преувеличение, разрешено само с някои резерви. Ние спи по корема безусловно и очевидните предимства на детето са в това, че детето спи здраво. При своите неволни движения бебето масажира на стомаха си и така е по-лесно да се разшири и да изпусне излишните газове. Матраци бонел в допълнение имат доказан ортопедичен ефект.

Добре е още да знаете, че бебето спи по корем, преди да започне да си държи за главата. Ако матрака за новородено е неравномерен и мек, да се остави детето по стомаха, е строго забранено. На мек матрак е много вероятно да възникват проблеми от типа запушване на ноздрите. Доказано е, че само малко студен и сух въздух в стаята и температура над 23 градуса - започва образуването на гъста слуз, придружена от корички, която покриват носните проходи. Едно дете носи риск от задушаване на ноздрите по време на сън. Ако вече сте си купили мек матрак за яслите, бебето трябва да спи само по гръб!

На гърба или по корем - в зависимост от това как вашето бебе спи, то ще се нуждае от различни матраци. Педиатрията смята, че е по-лесно да убедят родителите, че спането по корем е опасно, а не да им каже за правилните матраци за бебета и да ги насърчи към стриктно поддържа желаната температура и влажност на въздуха в помещението.

Какво е "идеалният матрак?" - гладка и твърда повърхност. Детските матраци за бебета трябва да са както плътни и еднородни по цялата им дължина, така и идеални за деца. Такива трябва ад са без пружина матраци от кокосово кора или твърда пяна. Само по такъв матрак може да позволи на новородено да спи по корем. Главата в този случай, трябва да е обърната на едната страна, което означава, че трябва да се променя позата на равни интервали, всеки път. От значение е и качественото детско спално бельо.