Блог

Почистване на домове и офиси

Почистване на домове и офиси

Сайта се отдава под наем
свържете се с нас


Контакти
Понеделник, 30 Май 2016 13:08

Съвети за почистване на легла и матраци

Написана от

Един добър нощен сън започва с доброто легло. Предвид факта, че прекарваме една трета от живота си на легла и матраци си заслужава всяка положена за тях подходяща грижа. Те ще ни се отплатят с чиста визия и здравословно място за спане.

  • Принцесата и граховото зърно

 Докато приказката" Принцесата и граховото зърно" представя деликатността на истинската принцеса, с всичките и типични навици, то вие може да се научите как да съхраните вашия замък в топ форма с тези съвети за грижи. Ако все пак се нуждаете от изнасяне на матрак има и по-лесен начин с фирма:

Телата ни се нуждаят от подкрепата на добър матрак, така че изборът и подмяната на един матрак с нов е задължителна. Такава трябва да се прави един път на 5-6 години.

Проверете рамката на леглото. По-големите размери матраци и легла с кралски размери - изискват център за поддръжка и ширини или летви, за да обхванат цялата ширина. Дори при чистене ще имате нужда от професионална помощ.

Въртящи се матраци помагат за предотвратяване образуването на конкретна форма за спане. Такава най-често е причинена от лягането на едно и същото място всяка вечер.

Някои матраци трябва да се обърнат, когато сезоните се променят. Докато дюшеци не трябва да се обръщат. Други матраци носят по-равномерно, когато долната повърхност е най-близо до кутия на леглото. Консултирайте се с вашия производител за конкретни препоръки за избор на модел.

Децата се радват подскачащи на леглото, но матраците ненавиждат тази практиката. Скачането на легла може да увреди матраците и рамката на леглото. Ако вече имате такива повредени кревати, научете как да ги изхвърлите.

Използвайте защита. Сладките сънища са пред вратата, но инциденти се случват. Защитете матраци от всякакви премеждия, като поставите подложки. Те ще абсорбират влага и разливи, без да позволят накисване на матрака.

Редовното вакуумиране ще запази матраците чисти и свежи. Премахнете всички завивки и възглавници от леглото и матрака, а след това използвайте четка за тапицерия и вакуум по горната повърхност и страните на матрака. Аспирация премахва прах, люспи от кожа и акари, които се хранят с частици от тялото. Хигиенизирайте вашите матраци старателно и редовно.

Почистване на петна по безопасен начин. Ако се случи едно петно да загрозява дамаската на вашия матрак, използвайте шампоан за тапицера и почистете възможно най-скоро.

Един алтернативно чист матрак се почиства лесно и със "суха пяна". Ако все пак използвате вода в почистването, не забравяйте хубаво да изсушите преди употреба