Блог

Почистване на домове и офиси

Почистване на домове и офиси

Сайта се отдава под наем
свържете се с нас


Контакти
Сряда, 05 Август 2015 15:46

Как да разберем, че климатикът се нуждае от почистване

Написана от

Почти всяка климатична система има филтър, изпарител и бобината. Поддръжката и грижата за нея допринасят за качеството на охлаждане или отопление, както и за по-дългия живот. Идеята заложена в климатичния филтър е да премахва частици от въздушния поток докато превърта въздуха в помещенията.

Както филтъра на климатик дайкинвърши работата, той се зарежда с повече и повече частици. Това всъщност има последица за по-ефективно, повишаване на устойчивостта и намаляване на въздушния поток. Когато това се случи, то значи е време да смените филтъра. Колко време ще отнеме да се случи това, всичко зависи от това колко мръсен въздух е и колко голям е филтъра.

Ако не желаете да променяте филтъра, въздушният поток ще сляза и системата няма да се работи ефективно и икономично. Това може да провокира и появата на лоша миризма. Това не е всичко. Ако филтъра е прекалено мръсен, започва да превръща въздуха в източник на замърсяване.

Ако решите да свалите и изперете филтъра, това ще реши проблема с ниския въздушен поток, но ефекта ще е краткотраен. Частиците по филтъра могат да провокират и някои заболявания като астма или алергии. Замяната с нов филтър е много по-евтин вариант.

Текущата поддръжка като смяна на филтри може да се обработва от повечето потребители, но често такава се нуждаят от професионално обслужване.

За да се отстранят всички натрупвания, мръсотия и препятствия по бобините, профилактика на климатика се прави в началото на всеки сезон и преди да е започнала да се ползва с цел охлаждане. В зависимост от системата могат да се потърсят и услугите на специалист.

Ако системата не произвежда много студен въздух, причината може да се потърси в зареждането с хладилен агент или на въздушния поток. Тези проблеми могат да изискват нужното професионално обслужване.

Друга причина системите да не произвеждат достатъчно студен въздух са свързани с изтичания на течност от канал. Обичайните нива са 20 до 40% от енергията, при добре работещи климатик, ако тръбите минават извън охлажданото пространство (това включва и тавани и гаражи). Тръбите извън помещенията трябва да бъдат добре изолирани. При нужда от подмяна, втора ръка климатик е икономично решение за дома.